52. Romee Leuchter 1-0 (pen)

55. Romee Leuchter 2-0

Wedstrijdverslag 300x40

Feyenoord Vrouwen 1 verliest van Ajax in laatste wedstrijd van het jaar

Feyenoord Vrouwen 1 heeft het kalenderjaar afgesloten met een nederlaag. In Amsterdam werd er zondagmiddag met 2-0 van Ajax verloren.

Feyenoord Vrouwen 1 begon opportunistisch aan de wedstrijd, zonder direct grote kansen te creëren. Na een sterke openingsfase liet de ploeg van Danny Mulder zich toch wat naar achter drukken en kwamen er kansen voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord langzaam wat beter in de wedstrijd, wat resulteerde in kleine schietkansen voor onder andere Cheyenne van den Goorbergh en Pia Rijsdijk. Beiden wisten echter niet te scoren en met een 0-0 stand zochten de ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Tweede helft
In de tweede helft ging het al gauw mis voor Feyenoord. Na een overtreding van Robine de Ridder op de doorgebroken Liza van der Most ging de bal in minuut 52 op de stip. Romée Leuchter schoot binnen voor de thuisploeg: 1-0. Feyenoord leek een beetje van slag door deze tegenslag, want nog geen drie minuten later lag de volgende tegengoal er alweer in. Opnieuw was het Leuchter die scoorde.

Naarmate de wedstrijd vorderde leken de krachten weg te vloeien bij Feyenoord. De speelsters bleven echter strijden voor elke meter, wat in de laatste fase resulteerde in een aantal kleine kansen. Geen daarvan belandde echter in het net, waardoor 2-0 ook de einduitslag werd.

Bron: Feyenoord.nl