2020-2021: Feyenoord – Fortuna Sittard

eredivisie_logo2019
Statistieken 300x40
Datum: Zondag 4 April 2021
Stadion: Stadion De Kuip te Rotterdam
Toeschouwers:0
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Gele kaarten:
Rode Kaart(en):
Eindstand : 2-0 (0-0)
Feyenoord
fortuna-logo
Opstellingen 300x40

Feyenoord:

Justin Bijlow
Tyrell Malacia
Lutsharel Geertruida
Uros Spajic
Eric Botteghin
Mark Diemers (70. Joao Carlos Teixeira)
Leroy Fer (78. Achraf el Bouchataoui)
Jens Toonstra
Steven Berghuis
Bryan Linssen
Robert Bozenik (70. Aliou Balde)
Trainer: Dick Advocaat

Fortuna Sittard:

Yanick van Osch
Martin Angha
Roel Janssen
Mickael Tirpan (85. Dario Van Den Bujs)
George Cox (78.Thibaud Verlinden
Ziam Flemming
Mats Seuntjens
Tesfaldet Tekie (78. Samuel Moutoussamy)
Ben Riemstra
Sebastian Polter
Emil Hansson (58. Lisandro Semedo)
Trainer: Sjors Ultee

Scoreverloop:

50. Bryan Linssen 1-0

83. Steven Berghuis 2-0

Wedstrijdverslag 300x40

Feyenoord heeft het paasweekend extra kleur gegeven door drie punten te pakken. In een voor de laatste keer volledig met spandoeken gevulde Kuip werd Fortuna Sittard zondag vroeg op de middag verslagen: 2-0. Achraf El Bouchataoui maakte in de slotfase zijn officiële debuut voor Feyenoord.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd na de interlandbreak ging het vooral over de personele problemen in het Rotterdamse kamp. Dick Advocaat moest mede vanwege twee coronabesmettingen in totaal zeven spelers missen, waardoor de opstelling er anders uitzag dan gebruikelijk. Zo stond Róbert Bozeník voor het eerst sinds oktober in de basis en was er ook weer plek voor Leroy Fer en Mark Diemers, beiden hersteld van een blessure.

Hoewel in voetballend opzicht lang niet alles goed ging, stond er vanaf de eerste minuut een team dat gretigheid uitstraalde en aantoonde graag te willen winnen. Desondanks duurde het enige tijd voordat het overwicht dat Feyenoord vanaf het begin had werd vertaald naar grote kansen. Bozeník kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Eerst met een schot voorlangs en na zo’n half uur spelen was het wel raak, maar toen stond de Slowaakse international buitenspel.

Vijf minuten na rust kon er in alle Feyenoord-huiskamers wel worden gejuicht en dat was te danken aan de connectie tussen Steven Berghuis en Bryan Linssen. De Oranje-international, die na zijn goals voor het Nederlands elftal zichtbaar met veel vertrouwen speelde, draaide de bal vanaf rechts schitterend richting de tweede paal, waar Linssen de bal vallend binnen knikte. De kleine aanvaller tekende daarmee voor zijn 21ste (!) kopgoal in de Eredivisie.

Berghuis zelf was het die diep in de tweede helft het duel besliste. Na een fraaie actie van invaller Aliou Balde, de jonge Senegalees die opnieuw aantoonde over potentie te beschikken, rondde Feyenoords aanvoerder alleen voor doelman Yanick van Osch koeltjes af. Het was alweer zijn zestiende competitiegoal dit seizoen, terwijl de captain bovendien twaalf assists gaf. Dat maakt Berghuis op dit moment statistisch gezien de meest waardevolle speler van de Eredivisie.

Zo kon Feyenoord zonder al te veel moeite drie punten bijschrijven, op een middag die voor altijd bijzonder zal blijven voor Achraf El Bouchataoui. De geboren Rotterdammer (21) verving een kwartier voor tijd Leroy Fer en maakte zijn officiële debuut voor de club waar hij al sinds zijn vijfde voor speelt.

 

Bron: Feyenoord.nl

Comments are closed.